pe deal

pe deal

joi, 15 septembrie 2011

Despre libertatea credintei

Romanii impuneau cu forta cohortelor si legiunilor "pax romana" ca unii care a pus primii bazele dreptului civil. Dar nu se amestecau in credintele oamenilor acceptand inclusiv la Roma, cultul zeitatilor popoarelor cucerite.
"Pax americana" este binevenita in aceasta lume nebuna, impusa inclusiv cu forta armelor ultramoderne, ca venita din partea celor care au descoperit DEMOCRATIA si au pus mai sus decat toate, DREPTURILE OMULUI, ca individ. Dar in privinta credintelor religioase este bine sa se abtina pentru a nu avea soarta Imperiului Roman cand a vrut sa impuna crestinismul. Sectele salbatice (protestanti, neo-protestanti, mormoni, baptisti, anabaptisti, evanghelisti, adventisti, penticostali, martori ai lui Iehova, new age s.a.m.d.) sa le pastreze la ei acasa iar pe noi romanii sa ne lase cu ortodoxia noastra "demodata". Americanii sunt bineveniti la noi la "aliati" dar nu ca mentori spirituali. Sa isi aduca aminte ca pe vremea cand primii anglo-saxoni cucereau America exterminand bastinasii, noi romanii eram romani si crestini de 1.500 de ani, toleranti si iubitori de oaspeti (cum spune Cronicarul moldovean).

Este adevarat ca suntem mai saraci decat altii. Dar asta inseamna ca suntem si mai prosti decat americanii, englezii si francezii? Societe Generale, a venit in Romania sa "salveze BRD" si acum Societe Generale nu poate face fata atacului venit de peste ocean. Pe viitor, rugam Franta sa isi vada de propriile griji si nevoi si sa ne lase pe noi in pace. Noi romanii, am stiut sa supravietuim peste milenii.

ROMANIA PRIN EA INSASI!

Recomand tuturor romanilor sa lucreze numai cu banci romanesti (100% capital romanesc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu