pe deal

pe deal

luni, 29 august 2011

Ţărănismul. Foaie săptămânală a Partidului Naţional Ţărănesc.


Stoica Rodica Doamne ajuta!
Manole Benieamin Si eu cred ca Bunul Dumnezeu este pus in incurcatura si nu stie pe care dintre presedintii PNTCD sa-l ajute. Fiind asa de multi...si toti crestin-democrati...mai bine ii ajuta pe membrii simpli ca-s mai putini. Mai putini decat presedinti si aspiranti la presedintie.
Stimate domnule Negrescu Radu Ioan, cand am spus ceea ce am spus, am spus ca fost membru al PNTCD (pana in 1999) si ca fost, actual si viitor TARAN. Asa cum bine ati remarcat si d-stra (sper ca nu ma insel) ca pentru a fi "un bun primar" nu este suficient sa fii "un bun gospodar", la fel atrag atentia si eu ca a fi "taran" nu este sinonim cu a fi "taranist". Taran este o stare de fapt si de suflet iar "taranist" din pacate a devenit cvasi-sinonim cu oportunist! Trist dar adevarat. Cu multa stima. Imi doresc un partid al taranilor asa cum l-au dorit si infaptuit Iuliu Maniu si Ion Mihalache. Pana atunci ma multumesc cu sindicatul agricultorilor "Cultivatorii Directi din Romania" pe care l-am infiintat pe 15 ian. 2006 bazat pe principiile democratiei crestine si a aspiratiilor zecilor de mii de tarani morti in lagarele de exterminare comuniste. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!
Stimata doamna Cristina Andrei, normal ar fi sa ma bucur pentru faptul ca d-stra va place comentariul meu; din pacate nici mie nu imi face placere ca am ajuns sa fac asemenea comentarii la un partid pe care l-am iubit si de care mi-am legat viata. Dar tocmai pentru ca este viata, ea merge innainte iar noi taranii integrati fiind in natura...mergem impreuna cu viata. Bunul Dumnezeu sa va iubeasca si sa va ocroteasca si pe mai departe! Stimate domnule Negrescu Radu Ioan, ce am spus/raspuns doamnei Cristina Ioan a fost/am simtit-o ca pe o obligatie, ca sa spun asa. Nu vreau sa fiu inteles gresit si de aceea raspund. Dumneavoastra insa stiti ca nici otelul, nici graul, nici sindicat sau partid nu se pot face DOAR cu vorbe. Pentru asta este nevoie de munca si...de innalta calificare in domeniu; lucru care din pacate nu se prea intelege. Multi cred ca este suficient sa imbraci culorile echipei RAPID pentru a fi... CFR-ist!
Lucian Ioan Pe vremea lui Maniu si Mihalache situatia geo-politica impunea creearea unui partid prin care natiunea romana sa raspunda evenimentelor politice si administrative prin oameni resposabili ,cu sentimente patriotice deosebit de dezvoltate .Azi PNT-ul a devenit un teren de joaca a catorva indivizi,care pe langa faptul ca n-au o viziune politica,li se si rupe ce o sa se intample cu PNT.Mimarea faptului ca facem politica ,fara a avea nici cea mai mica idee cum am putea depasi momentele si starea asta ambigua ,conflictuala,fara performanta politica ,in mod sigur vom ajunge la disparitia PNT. Trist este faptul ca putinii oameni onesti din PNT nu incearca sa se coaguleze,sa gaseasca un mijloc de comunicare,sa marginalizeze si sa indeparteze idiotii astia care vad doar procese,razbunari,aripi,functii,...urland colerici..noi santem taranistii adevarati,noi santem veritabilii,noi santem legali....Ce penibili....si de rasu lumii... santem.Nu cred ca mai este leac pentru muribundul PNT oricat am invoca divinitatea..
Manole Benieamin Stimati domni Lucian Ioan si Negrescu Radu Ioan, ca PNTCD a murit ca partid este un fapt iar pe vinovati ii va pedepsi istoria si Bunul Dumnezeu. Intrebarea este: ce facem noi "taranistii"? Eu personal, in 15.ian.2006 am infiintat un sindicat al agricultorilor "Cultivatorii Directi din Romania" si revista Taranul Roman, in 2008 am inregistrat la Judecatoria Tecuci Institutul National de Asistenta pentru Cetateni (ONG), am cerut sprijinul si ne-am infratit cu organizatii democrat-crestine di Europa. Sta in puterea noastra sa facem ceva ca idealurile lui Iuliu Maniu si a lui Ion Mihalache sa nu moara. Repet, sta in puterea noastra. A celor care mai avem o cinste, o credinta, o dragoste de tara, de popor si de Dumnezeu!
Lucian Ioan ‎...prea s-a perimat acest partid prin actiunile si conduita acestor indivizi care n-au nici ce-a mai mica legatura cu morala crestina,chiar daca o folosec si sa erijeaza in aparatori ai ideologiei PNT.
Manole Benieamin Stimate domnule Negrescu Radu Ioan, aveti dreptate: la cei 54 de ani ai dumneavoastra sunteti nu batran ci chiar f. batran spre deosebire de mine care la cei 55 de ani ai mei sunt in floarea tineretii. Nici eu nu mai am chef de politica si de aceea am introdus in Statut ca sindicatul nostru, al taranilor, este a-politic. Sa faca politica toti...cioflingarii, profitorii, traseistii, oportunistii...ei si cu tot neamul lor. Eu sunt TARAN, stiu ce am de facut azi, maine si ...chiar copii mei stiu ce au de facut ca sa isi apere glia si graiul. Eeeeeiiiiiii...stimati domni! Si sa mai spuna cineva ca vorba romaneasca "Cine se aseamana se aduna" nu este adevarata!?!
Lucian Ioan ‎..parerea mea este ca santem doar ...oameni normali cu simtul realitatii....si ..cu idei si alternative..la situatia actuala. Argumentele stau la baza dialogului civilizat si constructiv... oricum...eu va doresc sa mai faceti atatia ani si sa va bucurati de famiile si prietenii vostrii si de aprecierea lor...si in mod special sa va bucurati de ..sanatate.... Invit pe aceasta cale si alti oameni onesti sa discutam ..si despre Pnt..si alte probleme cotidiene la care am putea gasi rezolvarea impreuna..
Manole Benieamin Cat v-am lasat putin singuri vad ca intre d-stra s-a infiripat deja o prietenie. Dar pe mine de ce m-ati uitat? Oare eu nu sunt demn sa intru alaturi de d-stra si sa facem un trio? de iremediabili taranisti?
Lucian Ioan toata apreciere pentru ceea ce faceti si actiunile d-voastra...d-le Manole....nu va lasam :)....
Manole Benieamin Oare doar pentru ca sunt fost siderurgist? ori pentru ca acum sunt agricultor? ori pentru ca sunt...tigan? Mi-ar face mare placere daca ati accepta, d-l Negrescu Radu Ioan si d-l Lucian Ioan sa intrati in lista mea de prieteni pe Facebook. Sa vada lumea ce pot face impreuna trei taranisti suparati.
Lucian Ioan ha,ha ..tzaganule....si eu sant..slovak ..si tot cu metalurgia am avut treaba...ma simt flatat acuma ca ma inviti...in lista de prieteni...oricum cu lista ,fara lista...sant alaturi de tine..multam de invitatie... si sper sa gasim un mod de-a mai adauga un pic de plus valoare ,moderatie.
Manole Benieamin Tot noi metalurgistii saracii trebuie sa ducem greul dar...dac-ai ordin...cu placere. A fost o zi incantatoare pentru mine; am intalnit doi oameni minunati. Si sa ma mai plang ca nu sunt un om norocos...departe de mine si acest pacat!
Romulus Ioan fara gluma mai exista partid national taranesc in Romania??? fiindca partid comunist mai este si mai sunt si o droaie de partide liberschimbiste ! Daca ar aparea partidul National Taranesc in care sa se simta spiritul national , maine m-as inscrie , da ca pe vremea lu"Maniu
Manole Benieamin Deocamdata exista in spiritul lui Iuliu Maniu si Ion Mihalache, doar... un sindicat: sindicatul agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania (http://cultivatoriidirectidinromania.blogspot.com/ ) si revista Taranul Roman. Daca aveti curiozitatea si rabdarea va rog sa cititi macar primele numere ale revistei (ianuarie, februarie, martie, aprilie 2006) iar dupa aceea, va rog sa imi comunicati parerea dumneavoastra. Cu stima.

Pentru a salva satul românesc, semnaţi petiţia de legiferare a
„Codului Rural şi al Pescuitului”

Un comentariu: