pe deal

pe deal

miercuri, 31 august 2011

Politicieni 2

Ce calificativ se potriveste deputatilor si senatorilor care dupa ce au fost votati pe o lista si o platforma a unui partid, dupa ce ajung in Parlament trec in randurile partidului pe care l-au criticat si blamat in campania electorala? Mai pot fi numiti OAMENI?

"Cu rau sa-i pierdem pe cei rai ca sa ne fie noua bine" Proclamatia de la Pades a lui Tudor Vladimirescu

Un comentariu:

  1. Proclamaţia de la Padeş
    Fraţilor locuitori ai Ţării Românești, veri de ce neam veţi fii! Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău! Şarpele când îţi iasă înainte, dai cu ciomagul să-l loveşti, ca să-ţi aperi viaţa, care mai de multe ori ni se primejduieşte din muşcarea lui. Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericeşti, cât şi cele politiceşti, până când să suferim a ne suge sângele din noi? Până când să le fim robi? Veniţi dar, fraţilor cu toţii, cu rău să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine!
    Vechilul lui Dumnezău, prea puternicul nostru împărat, voieşte ca noi, ca nişte credincioşi ai lui, să trăim bine. Dar nu ne lasă răul ce ni-l pun peste cap căpeteniile noastre!
    Să se aleagă căpeteniile noastre din cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noştri şi cu noi dimpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiţi.
    Nn vă leneviţi, ci siliţi de veniţi în grabă cu toţii, care veţi avea arme, cu arme, iar care nu veţi avea arme, cu furci de fier şi lănci (…) să vă faceţi degrabă şi să veniţi unde veţi auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele şi folosul a toată ţara!
    Şi ce vă vor povăţui mai marii Adunării, aceea să urmaţi, şi unde vă vor chema ei, acolo să mergeţi! Că ne ajunge, fraţilor, atâta vreme de când lacrămele de pe obrazele noastre nu s-au uscat!
    Şi iar să ştiţi că nimeni dintre noi nu este slobod (…) ca să se atingă măcar de un grăunte, de binele sau de casa vre unui neguţător, orăşean sau ţăran sau de al vre unui locuitor, decât numai binele şi averile cele rău agonisite ale tiranilor boieri să se jertfească, însă al cărora nu vor urma nouă – precum n unt făgăduiţi – să se ia pentru folosul de obşte.
    Padeş, 23 ianuarie 1821

    RăspundețiȘtergere