pe deal

pe deal

luni, 29 august 2011

Despre Dumnezeu


Calin Miclaus Dumnezeul vechiului testament este cel mai antipatic personaj al literaturii fantastice. E un tiran gelos și mândru, nedrept, neiertător, dictatorial, însetat de sânge, plin de ură, rasist, epurator etnic, misogin, homofob, infanticid, vinovat de cel mai crunt genocid din istoria rasei umane, megaloman, sadic, pestilențial, capricios. Dar ne iubește și nu cere mai nimic în afară de supunere oarbă.
Lucian Valeriu pai, nohh... ia pune-te putin in locul lui! ;)
Calin Miclaus mă, io așa stau și mă gândesc ... dacă aș face copii, nu i-aș tortura și nu i-aș omorâ
Calin Miclaus plus că dacă aș avea cel mai lung penis din lume, nici de ego nu mi-ar prea mai păsa ...
Lucian Valeriu da, pe primii doi! :))
Calin Miclaus nici pe restul :) și dacă aș vedea că pruncii mei își răstignesc fratele... parcă parcă le-aș spune că nu-i bine ce fac, eventual o scovardă să se liniștească
Lucian Valeriu aia deja erau rude de gradul 8246986708760918+04983987r9387979765 :)
Calin Miclaus taj mă că-s fii. dacă n-ar fi el n-am avea viață, el ne-o bagă pe nări... numa la râmă i-o bagă pe cur+
Lucian Valeriu nu pantru tati, bahh... de aia ne si lasa sa ne omoramn intre noi...
Calin Miclaus nu pă truda ... nu zic toți "tatăl nostru" ? niciunu nu zice "străstrăstrăstră... bunicul nostru" ce-i drept ar și da în bâlbâială la câți de 'stră' ar trebui să pronunțe ... s-ar termina ziua înainte să se termine primele două cuvinte din rugăciune retarzii ăia din america ar termina mai repede. ăia ȘTIU că pământul are 6000 de ani (sau 12000 după caz)
Manole Benieamin Draga Calin Miclaus, da chisnovatic mai esti matale; m-ai facut pe mine om batran (nascut in 1956 dupa unele socoteli privind curgerea anilor) sa rad cu lacrimi! Iti multumesc inca odata ca ai acceptat cererea mea de prietenie. Nu de alta dar...tot vorbind cu cei de varsta mea parca...incepusem si eu sa prind mucegai. "Si ma rog Domnului Dumnezeului nostru sa va lumineze ochii mintii ca sa intelegeti nadejdea credintei in EL". Spun asta din cauza ca pentru foarte multi credinta si CUNOASTEREA se reduc la a plati liturghii si parastase/pomelnice, a aprinde lumanari si a face nu stiu cate metanii...in fata a nu stiu ce relicve sau icoane. Mergi pe drumul tau! Iddio ti benedica e ti custodisca!
Calin Miclaus hmmm ... ceva cu păstrarea binecuvântării ? :) fericiți cei săraci cu duhul ? :)
Radu Dumitrescu Stii ce mai cere pe langa supunere oarba?! Bani multi, si neimpozabili.
Calin Miclaus de-ar fi numai atât ... mai demult avea nevoie și de sacrificii :) erau ceva versete prin vechiul testament care-ți spuneau cum să scapi de ciumă :) era o faza cu ceva găină ce trebuia tăiată și făcut nuș'ce cu sângele ... în nopțile cu lună plină :D
Manole Benieamin ‎"Voi aparatori ai LEGII! Nici voi nu intrati in Imparatia Cerurilor si nu ii lasati nici pe altii sa intre!"
Calin Miclaus Hitler dacă l-ar fi recunoscut pe Iisus drept Domn, ar fi putut să intre... right ?
Calin Miclaus pe de altă parte, un evreu/ateu cumsecade n-are nici o șansă :)
Manole Benieamin Domnule Calin Miclaus, am o rugaminte la dumneata; te rog sa devii colaborator la revista on-line Taranul Roman si sa te ocupi de pagina dedicata religiilor. Revista este a sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania, sindicat foarte sarac (normal fiind un sindicat al taranilor si nu al "baronilor") iar colaboratorii sunt platiti doar cu...multumiri. Te rog!
Calin Miclaus Mulțumesc de invitație, dar nu cred că sunt omul potrivit. Aș promova mai degrabă simțul critic, judecata limpede și educația decât credința.
În schimb mi-ar face mare plăcere să corespondez cu dvs pe tema amintită. Prefer mailul, e mai ușor de urmărit discuția și de punctat ideile. Aș fi vrut să vă scriu ieri sau astăzi dar nu-mi văd capul de treburi :) Apreciez spiritualitatea dvs (din ce mi-ați scris pe peretelui lui Tibi), dar mai ales modul diplomatic în care evitați să duceți discuția în derizoriu sau spre ceartă. Sper că n-am încurcat oalele :) Credința nu-s convins că e echivalentă cu religia... Oricum, e de discutat
Manole Benieamin Mai copil drag! Dar daca aveam nevoie de altcineva apelam la un popa sau un predicator care le stiu pe toate ad initium si nu mai lasa loc la discutii!? Tu esti cel mai potrivit si te rog sa nu iti faci griji: stiu si eu diferenta intre credinta si manifestare religioasa care mimeaza credinta. ‎"Aș promova mai degrabă simțul critic, judecata limpede și educația decât credința." Asta vreau sa promovezi in paginile revistei noastre. Sper ca nu te sperii si o iei la fuga. Oricum, noi suntem aici si te asteptam. Cu stima.
Paul Stoica parca ii personaj de Caragiale nu?
Manole Benieamin Mircea Eliade era foarte tanar cand a plecat in India sa studieze filosofiile orientale. Mai tarziu a devenit cel mai mare istoric al religiilor, neegalat inca pe plan mondial. Sa nu va sperie varsata frageda: acum aveti toate atuurile. Sa nu lasati "mosnegii" (ca mine) sa va taie aripile! Va doresc sa aveti curajul de a va transforma visele in realitate. Realitatea voastra, adevarul vostru! Asta conteaza; celelalte sunt...politeturi (ca sa ne intoarcem la nenea Iancu).
Pop Raul de ce nedrept? pe restul le inteleg
Vladimir Rabotka E OK traducerea dar Dawkins suna mult mai bine in engleza. Mai ales cand e citit de Dawkins :)
Calin Miclaus raul: vezi mai sus faza cu hitler și evreul cumsecade ... da' ar mai fi :) ne pedepsește pe noi pentru că n-a vrut/știu să ne facă perfecți
Manole Benieamin Calin, astept mail-ul tau. Iar Dumnezeu nu ne pedepseste pentru ca nu suntem perfecti ci pentru ca nu vrem sa fim perfectibili. CREATIA este ceva fix, odata pentru totdeauna numai in mintile preotilor. Daca ai citit Biblia gandeste-te de ce Iisus a spus ucenicilor sai ca Imparatia Cerurilor se aseamana cu samanta de mustar sau cu drojdia(de bere folosita pt. a face paine) ?
Calin Miclaus Voi compune astăzi mailul... Dumnezeu ne pedepsește pentru păcat. Păcatul îl facem din cauza dorințelor noastre. Dar aceste dorințe fac parte din firea noastră, fire care Dumnezeu a creat-o, deci el e responsabil și pentru dorințe, fac parte din creație.
Calin Miclaus Apostazia este un păcat de neiertat (cale sigură spre iad). Dar, dacă aș fi tată, nu mi-aș pedepsi copiii (cu chinuri eterne) pentru că nu cred în mine, ținând cont de faptul că nu le dau nici o dovadă a existenței mele. Treaba cu 'caută' și 'crezi orbește' nu e valabilă. Dacă îi iubesc, le-aș da toate dovezile necesare pentru ca aceștia să aibe motive să creadă în mine (măcar în existența mea). Nu-i în regulă să pedepsești pe cineva pentru că nu crede în Moș Crăciun sau în Loch Ness Monster, mai ales dacă nu există nici un indiciu măcar că aceștia ar exista.
Marcus Florin painule painule... ce framantari ai :) cu aia cu spaghetele ai mai facut ceva? ne putem inscrie?
Calin Miclaus Am lăsat-o pe un drum mort ... am altele pe cap :)
Oricum, fiind o religie non-profet, oricine poate fi mântuit chiar și fără să creadă :D sau să se înscrie. Vă recomand textul (care nu îmi aparține) "Iisus îl întâlnește pe Socrate". Poate fi găsit aici: calinutz.vestic.ro/iisus-il-intalne%C8%99te-pe-socrate/
Marcus Florin interesant textul.. dar cam lung pt a fi citit la munca... so, o sa ia calea imprimantei :)

Pentru a salva satul românesc, semnaţi petiţia de legiferare a
„Codului Rural şi al Pescuitului”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu