pe deal

pe deal

luni, 19 decembrie 2011

SINDICAT contra PARTIDE (2)

Multi se intreaba ce aduce nou sindicatul agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania, fata de partidele politice din ultimii 20 de ani.

SCDR aduce speranta de normalitate. Suntem deja la a 3-a generatie in care am fost educati si crescuti in mentalitatea luptei de clasa: muncitori si tarani impotriva intelectualilor, muncitorii impotriva taranilor, fiecare impotriva tuturor si toti impotriva manifestarilor individuale ca fiind egoiste si retrograde incat Romania a devenit o uriasa casa de nebuni...
Qui prodest?
Cui foloseste o asemenea atitudine devenita sport national? Sa "ne spargem in figuri" si sa ne dam cu ghioaga in cap, incepand cu Presedintele tarii, Prim-Ministru, ministrii, senatori, prefecti, primari si ma ia cu greata sa-i enumar chiar pe toti... sefii de partide s.a.m.d...
Dar noi chiar nu putem fi si sanatosi la cap? Intre Nistru, Tisa, muntii Beschizi, Dunare si Marea Neagra exista vreo 20 de milioane de oameni care vorbesc aceeasi limba, romana, au aceleasi traditii si obiceiuri si se considera facand parte din acelasi popor, poporul roman si considera ca aici este tara lor si vor ca aici, in tara lor, sa traiasca bine; din munca lor.
Ce este asa de greu de priceput pentru asa-zisele partide, PDL, PSD, PNL, PC, UDMR?
Oamenii astia vor sa traiasca bine la ei acasa din munca lor si pe pamantul lor. Dar ce? Voi sunteti armata de ocupatie?  PDL, PSD, PNL, PC, UDMR sunteti urmasii lui Atila si ai lui Gingis Han?
Ne-ati cucerit prin lupta si atunci este drept ca noi sa va dam tribut?
Va rugam sa incepem cu inceputul:
Noi taranii suntem aici de la inceputul veacurilor, inainte de Academia, Presedintia, Primul-Ministru, parlamentul si asa mai la vale. Noi suntem "talpa tarii" nu tagma jefuitorilor. Mai departe trebuie sa respectam legile naturii: supravietuirea individului si a supravietuirea speciei, a natiunii.
Pentru supravietuirea individului noi taranii facem ceva concret: asiguram painea cea de toate zilele. Ce fac Ministerele?
Pentru supravietuirea neamului nu vom avea de ales si vom fi nevoiti sa punem mana pe arme... sa ne aparam de invaziile venite din Occident. Asa cum stramosii nostri s-au aparat cu sacrificiul vietii impotriva invaziilor venite din Orient, cu cateva sute si mii de ani inainte.

Manole Benieamin
Presedintele sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania

sâmbătă, 17 decembrie 2011

credinta

 Sa nu urmam exemplul unui Daniel care si-a scos fratele sarac din casa parinteasca, a distrus Codrii Bucovinei, a facut agentie de voiaj turistic si hoteluri in Tara Sfanta. Sa nu urmam nici exemplul unui arhi-episcop de Tomis care vinde diplome false de preoti, se baga in afaceri ilicite si isi insuseste pe numele mirean bunuri ale manastirilor din Bucovina. "Iesiti din mijlocul rai.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Mihai: - Nici in 20 de ani nu am fost in stare sa trecem de la socialism la capitalism. Ce presupune Capitalismul, presupune toti investitori privati capabili sa atraga forta de munca in interesul propriu. Comunismul ce inseamna, distrugerea societatilor comerciale si angajarea toturor in beneficiul statului. Ori noi, avem 4 mil de angajati la stat 5 mil pensionari si asistati social, iar restul de 11 mil nu si-au gasit nici astazi un loc de munca capitalist. Deci ne mai trebuie inca 50 de ani pana cand vom deveni capitalisti si nu comunisti.

Manole Benieamin: - Stimate domnule Mihai, stiu ca esti foarte suparat pe lume cum de altfel sunt si eu insumi. Daaar...haide te rog sa o luam cu incetinitorul. De fapt ce este CAPITALISMUL? Si prin ce se deosebeste el de comunism? Capitalismul pune accentul pe proprietatea privata "sfanta si inviolabila" iar comunismul este impotriva oricarui tip de proprietate privata sub pretextul ca "ascunde forme de exploatare a omului de catre om". Te rog sa meditezi asupra acestor doua aspecte. Eugen Barbu, in romanul Incognito spunea, printre altele: "pamantul trebuie iubit ca o femeie dar...nu poti sa iubesti o femeie care nu este doar a ta ci este si a altora". Cu alte cuvinte, diferenta intre capitalism si comunism incepe de la atitudinea fata de proprietate.

-

vineri, 9 decembrie 2011

Ce inseamna un partid social-democrat

Manole Benieamin
December 8, 2011 at 4:22 pm #

Stimate domnule Presedinte Victor Ponta,
Eu sunt un simplu taran din Priponesti, Galati si temporar Presedintele unui sindicat al agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania.
Am citit cu mare atentie postarea dumneavoastra si va rog sa imi permiteti o mica sugestie: sa mai lasati marile intruniri si conferinte de presa si sa mergeti in teritoriu si sa vorbiti direct cu oamenii: din mediul urban si din mediul rural, dumneavoastra si colaboratorii dumneavoastra cu functii de conducere pentru ca este evident ca dumneavoastra personal nu puteti acoperi toata suprafata Romaniei in termen atat de scurt.
Stiu ca, in general, se crede despre noi taranii ca…suntem mai prosti decat media! Poate sa fie si adevarat dar…este posibil sa aveti si o mare surpriza: tocmai in mediul rural sa gasiti oameni care pricep ce inseamna interes comun si programe politice pe termen lung. Pentru binele comun, indiferent de divergentele politice ori optiuni ideologice.
Eu personal am fost anti fsn, pdsr, psd dar…sunt deschis pentru dialog cu dumneavoastra in speranta ca vom putea gasi cai de a salva ce se mai poate salva din Romania si de a asigura macar speranta unui viitor mai bun in tara noastra pentru copii nostri. Altfel nu le ramane ca solutie de supravetuire decat emigrarea. Adica ceea ce nu au reusit sa faca migratorii si imperiile…reuseste sa faca dobitocia politica din ultimii 20 de ani…Asa ceva nu trebuie sa lasam sa se intample.

Cu stima si respect
Manole Benieamin.